• Kontrast strony

Kalendarzowa wiosna zbliża się wielkimi krokami. Czas, aby wiosennie zrobiło się także w kuchni Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu oraz pracowni praktycznej nauki zawodu kucharz. Podczas ostatnich zajęć praktycznych w ramach kolejnych kuchennych inspiracji zostały przygotowane typowo wiosenne dania.

Kucharze z klasy III przygotowali: wiosenne ptysie, gołąbki z czerwonej kapusty, gniazda z makaronu, wafle ryżowe z kolorowymi pastami, zupę rzodkiewkową, sałatkę z kolorowym makaronem, kolorowe kopytka z bekonem na roszponce. Na deser przygotowano ciasto „leśny mech”, słynny włoski deser panna cotta oraz smoothie. Wszystkie przygotowane potrawy nie dość, że były smaczne, to jeszcze pięknie udekorowane.

Cieszymy się, że nasza młodzież tak chętnie uczestniczy w zajęciach i rozwija swoje pasje oraz zainteresowania.

Autor artykułu i zdjęć: Mariusz Szymczakowski – kierownik warsztatów szkoleniowych

KULINARNE INSPIRACJE 13

KULINARNE INSPIRACJE 14

 

 

 

 

 

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.