17 maja 2021 r. w ramach Programu Europejskiego Korpusu Solidarności: „Zbudujmy razem mini – ogród” uczestnicy Hufca Pracy 16-6 oraz Środowiskowego Domu Samopomocy w Wałczu wzięli udział w warsztatach kulinarnych w wałeckiej pizzerii Boungiorno. Z racji dalej obowiązujących obostrzeń w zajęciach stacjonarnie mogła wziąć udział tylko grupa inicjatywna z hufca. Nasi przyjaciele z ŚDS byli podczas warsztatów w kontakcie online z nami i obserwowali zdalnie nasza pracę. Tematem warsztatów było przygotowanie włoskich bułek panino wraz ze smacznym nadzieniem. Różnorodność składników, kolorowe warzywa i zapach podczas wypiekania bułek jest nie do opisania. Stworzono wiele różnych kombinacji smakowych. Podczas wszystkich czynności właścicielka pizzerii na bieżąco opisywała co jest wykonywane, m.in. jak uformować ciasto, jakie składniki można używać, czego unikać, a także ciekawostki na temat włoskiej kuchni. Na zakończenie warsztatów gotowe panino zostało zapakowane oraz zawiezione do ŚDS w Wałczu po to aby w tych trudnych warunkach wszyscy mogli zasmakować kuchni włoskiej. Tego typu działania wpływają na rozwój kreatywności, pracy w grupie oraz pozwalają na zdobycie wiedzy kulinarnej.

 

Szczecin kulinarne 1905211
Szczecin kulinarne 1905211
Szczecin kulinarne 1905212
Szczecin kulinarne 1905212
Szczecin kulinarne 1905213
Szczecin kulinarne 1905213
Szczecin kulinarne 1905214
Szczecin kulinarne 1905214
Szczecin kulinarne 1905215
Szczecin kulinarne 1905215
Szczecin kulinarne 1905216
Szczecin kulinarne 1905216
Szczecin kulinarne 1905217
Szczecin kulinarne 1905217
Szczecin kulinarne 1905218
Szczecin kulinarne 1905218
 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.