• Kontrast strony

"Zawód kucharz – co o nim wiem?" – pod takim tytułem odbyło się spotkanie grupowe pracowników Młodzieżowego Centrum Kariery we Wrześni oddział w Kłecku z uczestnikami Branżowej Szkoły I stopnia w Kłecku, które było wprowadzeniem do zaplanowanych w najbliższym czasie warsztatów kulinarnych i wizyty studyjnej.

Celem spotkania było wprowadzenie uczestników w tajniki zawodu oraz przedstawienie słabych i mocnych stron tego zawodu.

Doradca zawodowy – Pani Elżbieta Janiak omówiła, jakie predyspozycje zawodowe powinien posiadać potencjalny kandydat na to stanowisko, natomiast pośrednik pracy – Pani Kinga Gręzicka przedstawiła środowisko pracy kucharza oraz gdzie szukać ofert pracy na to stanowisko.

Podsumowując spotkanie, młodzież potwierdziła, że jest to trudny zawód, który potrzebuje osób pasjonujących się przygotowaniem i wydawaniem "dzieł sztuki kulinarnej".

Tekst: Elżbieta Janiak
Zdjęcia: Kinga Gręzicka, Magdalena Kubalewska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.