W Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Niechanowie bywają dni pełne słodkości. W miesiącu maju kucharze w ramach praktycznej nauki zawodu wypiekali ciasta.

Pod okiem instruktora praktycznej nauki zawodu Pani Anny Lesińskiej podopieczni podjęli się i spróbowali swoich umiejętności w wypieku placka drożdżowego z kruszonką oraz sernika królewskiego z czekoladową posypką.

Młodociani pracownicy byli bardzo zaangażowani w zajęcia, w których przekazano im wiele informacji na temat ciast. Podczas wypiekania zapachy roznosiły się po całym pałacu. Kadra wraz z młodzieżą skosztowała pysznych słodkości.

Celem zadania było poznawania nowych przepisów oraz smaków i kształtowanie swoich umiejętności w zawodzie kucharz.

18.05.23 Niechanowo OSIWTekst: Anna Lesińska, Sylwia Adamska
Zdjęcia: Anna Lesińska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.