• Kontrast strony

Ośrodek Szkolenia i Wychowania 15-3 w Szamocinie
25 listopada 2021 roku młodzież z Ośrodka Szkolenia i Wychowania 15-3 w Szamocinie wraz z opiekunami bawiła się podczas spotkania andrzejkowego. Idealny klimat stworzyły pięknie udekorowana wcześniej sala oraz przygotowany do wróżb stół. Uczestnicy zaczęli wieczór od lania wosku przez klucz, co pobudziło ich wyobraźnię oraz zachęciło do kreatywnego myślenia. Kolejną zabawą było przebijanie balonów, z których mogli sobie wywróżyć swój przyszły zawód. W przerwie pomiędzy atrakcjami przygotowano pyszny poczęstunek. Andrzejki okazały się dla młodzieży specjalną okazją do zorganizowania zabaw, podczas których nie zabrakło śmiechu i radości. Wróżby i wspólnie spędzony czas jeszcze bardziej zintegrowały uczestników, którzy przyznają, że bawili się wyśmienicie.

2021_11_ZAOS2
2021_11_ZAOS2
2021_11_ZAOS3
2021_11_ZAOS3

Ośrodek Szkolenia i Wychowania 15-28 w Próchnowie
W dniu 29 listopada 2021 roku w Ośrodku Szkolenia i Wychowania 15-28 w Próchnowie została zorganizowana impreza związana ze świętowaniem Andrzejek. Tradycyjnie wiążą się one z różnymi wróżbami. Tegoroczny wieczór andrzejkowy został przygotowany przez pedagog panią Magdalenę Konys, wychowawczynię panią Janinę Trybulską oraz panią Grażynę Michalewicz z Miejsko-Gminnej Biblioteki Publicznej w Margoninie filia w Próchnowie. Uczestnicy współorganizujący imprezę krótko przedstawili postać świętego Andrzeja oraz genezę andrzejkowych tradycji, po czym młodzież wspólnie bawiła się przy wróżeniu swojej przyszłości. Uzupełnieniem wieczoru był słodki poczęstunek oraz smaczna pizza przygotowana przez uczestników odbywających zajęcia praktyczne na warsztatach kucharskich w Ośrodku Szkolenia i Wychowania.

2021_11_ZAOHPPR
2021_11_ZAOHPPR
2021_11_ZAOHPPR2
2021_11_ZAOHPPR2


Hufiec Pracy 15-44 w Śremie
Dnia 30 listopada 2021 roku w Hufcu Pracy 15-44 w Śremie odbyło się spotkanie andrzejkowe. Wśród zaproponowanych uczestnikom zabaw, z których mogli dowiedzieć się, co ich czeka, znalazło się lanie wosku. Wychowawcy przygotowali zabawne opisy dla każdego numeru, który powstaje po dodaniu liczb składających się na datę urodzenia. Okazało się, że w większości przypadków opisy były bardzo trafne i wywoływały salwy śmiechu u młodzieży. Uczestnicy koła kulinarnego przyrządzili natomiast słodki poczęstunek w postaci czekoladowych i jogurtowych babeczek. Spotkanie upłynęło w miłej atmosferze i każdy wywróżył sobie coś miłego.

2021_11_ZAOHPSR
2021_11_ZAOHPSR
2021_11_ZAOHPSR2
2021_11_ZAOHPSR2

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.