• Kontrast strony

Dnia 17 stycznia 2023 roku w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Próchnowie po raz kolejny uczestnicy świętowali Międzynarodowy Dzień Pizzy.

Pod okiem instruktora praktycznej nauki zawodu – Pani Bernadety Jaśkowiak młodzież przygotowała własnoręcznie robioną pizzę. Była to dobra okazja do zapoznania uczestników z historią tego dania, omówiono różnego rodzaju przepisy na pizzę. Każdy uczestnik przedsięwzięcia mógł opowiedzieć o swoich ulubionych dodatkach. Zaletą tego dania jest właśnie to, że każdy znajdzie coś dla siebie za sprawą różnorodności składników.

Po upieczeniu pizzy młodzież z Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Próchnowie zajadała się z wielkim smakiem samodzielnie przygotowanym daniem. Dzięki przedsięwzięciu młodzież miała okazje poznać specjał kuchni włoskiej.

Tekst: Magdalena Konys
Zdjęcia: Magdalena Konys, Janusz Wyszyński

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.