W drugim tygodniu ferii zimowych dla uczestników Hufca Pracy 15-19 w Słupcy nie zabrakło atrakcji przygotowanych przez kadrę wychowawczą i kadrę rozwoju zawodowego. Ostatnie dni zimowego wypoczynku młodzież spędziła bardzo aktywnie, biorąc udział w różnych ciekawych zmaganiach.
Pierwszym z nich był turniej piłki halowej. Uczestnicy podzieleni na drużyny mogli się ze sobą zmierzyć i poczuć nutkę zdrowej rywalizacji. Była to również okazja do wspólnej integracji i możliwość oderwania się od codziennych obowiązków, a także sposób na rozładowanie stresu i wyzwolenie endorfin szczęścia.
Kolejnym działaniem przygotowanym dla młodzieży był konkurs kulinarny zorganizowany przy współudziale Młodzieżowej Drużyny Pożarniczej. Wyzwaniem, jakie musieli pokonać uczestnicy, było przygotowanie od podstaw pizzy z udostępnionych składników. Pomysłowość wykonania, różnorodność smaków oraz sposób podania zadziwiły jurorów i nie tylko. Młodzież bawiła się znakomicie, podziwiając wzajemnie swoje wyczyny kulinarne i rozkoszując się pizzą.
Tekst: Urszula Kazuś
Zdjęcia: Sylwia Matuszak