• Kontrast strony

W drugim tygodniu ferii zimowych dla uczestników Hufca Pracy 15-19 w Słupcy nie zabrakło atrakcji przygotowanych przez kadrę wychowawczą i kadrę rozwoju zawodowego. Ostatnie dni zimowego wypoczynku młodzież spędziła bardzo aktywnie, biorąc udział w różnych ciekawych zmaganiach.

Pierwszym z nich był turniej piłki halowej. Uczestnicy podzieleni na drużyny mogli się ze sobą zmierzyć i poczuć nutkę zdrowej rywalizacji. Była to również okazja do wspólnej integracji i możliwość oderwania się od codziennych obowiązków, a także sposób na rozładowanie stresu i wyzwolenie endorfin szczęścia.

Kolejnym działaniem przygotowanym dla młodzieży był konkurs kulinarny zorganizowany przy współudziale Młodzieżowej Drużyny Pożarniczej. Wyzwaniem, jakie musieli pokonać uczestnicy, było przygotowanie od podstaw pizzy z udostępnionych składników. Pomysłowość wykonania, różnorodność smaków oraz sposób podania zadziwiły jurorów i nie tylko. Młodzież bawiła się znakomicie, podziwiając wzajemnie swoje wyczyny kulinarne i rozkoszując się pizzą.

HP Słupca 26.02.2024 2
HP Słupca 26.02.2024 3

Tekst: Urszula Kazuś
Zdjęcia: Sylwia Matuszak

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.