• Kontrast strony

Kto chętny na tort rustykalny? Drip cake, naked cake, a może beza szwajcarska? Przedstawiamy Wam kolejny etap projektu „Aktywni Górą!” podczas którego uczestniczki Hufca Pracy w Giżycku szlifują warsztat sztuki cukierniczej.

Tort to podobno wizytówka mistrza słodyczy. Umiejętność przygotowania pięknego i doskonałego w smaku wypieku to prawdziwy artyzm. Podczas kursu dziewczęta przygotowują tort od podstaw, ucząc się nowych technik, smaków i konsystencji, z dbałością o najmniejszy detal. Wierzcie nam na słowo, „niebo w gębie” to mało powiedziane. Z pewnością zajrzymy jeszcze do dziewczyn sprawdzić czego się nauczyły.

 WAMA_Torty_artystyczne3.jpg

 WAMA_Torty_artystyczne8.jpg

 WAMA_Torty_artystyczne6.jpg

WAMA_Torty_artystyczne4.jpg

Projekt "Aktywni Górą" jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.