Uczniowie ostatnich klas szkół branżowych znajdują się u progu wejścia na rynek pracy. Zdobycie odpowiednich kwalifikacji i rozszerzenie umiejętności pozwala im na lepszy start i łatwiejszy wybór korzystnej dla siebie oferty.

9 stycznia w dębickiej Cukierni Bassara odbyło się szkolenie cukiernicze dla uczestników 9-19 Hufca Pracy w Dębicy  prowadzone przez pana Damiana Kurę z firmy Master Martini. Obejmowało ono przygotowanie monoporcji czyli niewielkich deserów, które łączą w sobie kilka smaków i tekstur, zachwycają nowoczesnym wyglądem, łączą tradycyjne receptury z najnowszymi trendami w cukiernictwie. Instruktor wraz z młodzieżą przygotowali trzy różne monodesery oraz dekory z czekolady.

Szkolenie z monoporcji dla uczestników dębickiego hufca 5Szkolenie z monoporcji dla uczestników dębickiego hufca 6Szkolenie z monoporcji dla uczestników dębickiego hufca 7Szkolenie z monoporcji dla uczestników dębickiego hufca 8Dzięki pracodawcy, który zorganizował szkolenie, udostępnił pomieszczenia i zakupił potrzebne produkty, uczniowie zdobyli wiedzę i umiejętności, które podnoszą ich zawodowe kompetencje oraz przygotowują do uczestnictwa w wojewódzkim konkursie cukierniczym o tytuł najlepszego ucznia w zawodzie.

Szkolenie z monoporcji dla uczestników dębickiego hufca 11Szkolenie z monoporcji dla uczestników dębickiego hufca 12Autor tekstu i zdjęć: Adriana Duda – wychowawca w 9-19 HP w Dębicy

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.