• Kontrast strony

Lubuska Wojewódzka Komenda OHP w Zielonej Górze realizuje projekt „Stażowanie przez gotowanie na Półwyspie Iberyjskim” na zasadach Programu Erasmus+  w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

Projekt zakłada dwutygodniowe praktyki zawodowe u portugalskiego partnera Casa de Educação od 23.09.2024 r. do 11.10.2024 r. dla 10 osób w zawodzie kucharz lub u hiszpańskiego partnera Educational Projesct od 30.09.2024 r. do 18.10.2024 r. dla 10 osób w zawodzie kucharz. Projekt obejmuje przygotowanie kulturalno- językowe, w ramach którego odbędzie się kurs języka angielskiego lub hiszpańskiego oraz prelekcje na temat kultury i tradycji Lizbony lub Walencji. Projekt kierowany jest do grupy 20 osób w wieku 15-20 lat, będących uczestnikami jednostek organizacyjnych Lubuskiej Wojewódzkiej Komendy Ochotniczych Hufców Pracy.

Celem  projektu jest podniesienie poziomu kluczowych kompetencji zawodowych młodych ludzi, szczególnie w zakresie ich przydatności na rynku pracy poprzez nabycie i praktykowanie nowych umiejętności zawodowych w realnych sytuacjach.

Projekt pozytywnie wpłynie na lepszą znajomość języków obcych, podniesie świadomość międzykulturową oraz wiedzę i mobilności zwiększenie mobilności na współczesnym rynku pracy w danym zawodzie.

afdcascdfas.png

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.