24 kwietnia w Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Zamościu odbyła się III edycja konkursu kulinarnego „Świat smaków i zapachów” skierowanego do młodzieży odbywającej praktyczną naukę zawodu na kierunku kucharz. Konkurs zorganizowali pracownicy rozwoju zawodowego z Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Zamościu.

Konkurs był podzielony na dwa etapy. Pierwszy etap dotyczył znajomości wiedzy w zawodzie kucharz, natomiast drugi etap obejmował praktyczne wykonanie zadań. Celem konkursu było zachęcenie młodzieży do doskonalenia swoich umiejętności, rozwój zainteresowań kulinarnych, a także popularyzacji i rozpowszechniania wiedzy oraz kształcenie postaw zdrowej rywalizacji połączonej z otwartością na nowe wyzwania.

Katarzyna Sosnówka

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.