• Kontrast strony

14 listopada młodzież, pracownicy, oraz nauczyciele Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Radzyniu Podlaskim mieli okazję uczestniczyć w degustacji wyjątkowych serów, produkowanych przez lokalną Spółdzielczą Mleczarnię Spomlek.
Podczas spotkania przedstawiciele firmy wprowadzili młodzież w świat serów, rozmową i filmami na temat powstawania tradycyjnych żółtych serów, procesie długiego dojrzewania niektórych z nich oraz działalności spółdzielni, również tej charytatywnej.

orps2
Po projekcji nastąpiła degustacja serów długo dojrzewających: Bursztyn, Rubin i Szafir, a na zakończenie zostały przeprowadzone konkursy oraz wręczenie nagród w postaci kubków, skarpetek, breloczków i serów.

Weronika Lewczuk
Agnieszka Kublicka – Ciężki
Małgorzata Borkowska
Marcin Ratajczyk

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.