• Kontrast strony

Od 10 maja sześcioro uczestników i absolwentów Ochotniczych Hufców Pracy bierze udział w kursie zawodowym „Nowoczesne techniku kulinarne” zorganizowanym przez Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Lublinie.

Kandydaci na szkolenie zostali zakwalifikowani po spotkaniach indywidualnych z doradcą zawodowym, pośrednikiem pracy i specjalistą ds. rozwoju zawodowego. Rozmowy z uczestnikami miały na celu poznanie i określenie potrzeb zawodowych kandydatów oraz potwierdzenie przydatności wybranego kursu w planowaniu kariery zawodowej.

Podczas kursu młodzież zapozna się z technikami kuchni molekularnej, metodami gotowania (tj.: sous-vide, confitowanie, żelowanie), nowoczesnymi sprzętami używanymi w gotowaniu oraz zasadami przyrządzania sushi. Młodzież będzie miała okazję pracować z trudnymi produktami, takimi jak dziczyzna czy owoce morza.

Pracownicy CEiPM OHP w Lublinie

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.