• Kontrast strony

Na rynku pracy kucharz jest pożądanym zawodem, aby wzbogacić warsztat pracy naszych uczestników Młodzieżowe Centrum Kariery w Grudziądzu przygotowało wizytę studyjną. Młodzież Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Grudziądzu odwiedziła Hotel-Restaurację „Marusza”.

Wizyta miała na celu poznanie warsztatu i specyfiki zakładu pracy w gastronomii. Szef kuchni przybliżył uczestnikom informacje, w jaki sposób można się ubiegać o pracę na stanowisko kucharz/pomocnik kucharza, na co zwracać uwagę podczas rozmowy kwalifikacyjnej, a także czego oczekuje pracodawca od kandydata.

Młodzież miała okazje poznać kilka dań z kuchni włoskiej, które przygotował sam szef kuchni oraz  Dawid, który jest uczestnikiem grudziądzkiego ośrodka i odbywa praktyczną naukę zawodu w tej restauracji. Do degustacji zostały przygotowane słynne dania tej kuchni tj. pasta alla carbonara, pasta all'aglio, pasta ai gamberetti.   Młodzi ludzie  doskonalili  swoje umiejętności poprzez obserwację pracy zawodowej kucharzy w Restauracji „Marusza”.

Młodym kucharzom życzymy wielu smacznych dań.

hotel_marusza_1
hotel_marusza_1
hotel_marusza_4
hotel_marusza_4

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.