W dniu 3 listopada rozpoczęła się realizacja części praktycznej szkolenia zawodowego „Cukiernik II stopnia” w Grudziądzu.

W kursie biorą udział uczestnicy i absolwent OSIW w Grudziądzu. Program kursu obejmuje część praktyczną i teoretyczną. Część teoretyczna odbywa się w formie online a praktyczna w formie stacjonarnej. Uczestnicy zdobędą wiedzę dotyczącą wyposażenia stanowiska pracy, BHP i ppoż., procesów technologicznych stosowanych w produkcji żywności oraz przepisów na wiele ciast, ciasteczek i deserów. W planie szkolenia są m.in. ciasta kruche, ucierane, biszkoptowe, drożdżowe, muffiny, kremy, musy, wyroby z czekolady, pierniki i nugaty. Kursanci będą szkolić umiejętności zdobienia i dekoracji deserów. Będzie bardzo słodko i przepysznie. Zawód cukiernika należy do grupy zawodów ginących, a osób wyszkolonych w tej dziedzinie jest coraz mniej na rynku pracy, więc uczestnicy będą mieli szansę na zdobycie dobrze płatnej i ciekawej pracy. Życzymy wytrwałości w realizacji celów.

cuk2
cuk2
cuk3
cuk3

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.