• Kontrast strony

Dnia 30 maja 2023 roku uczestnicy dzierżoniowskiego Hufca Pracy wzięli udział w warsztatach sporządzania różnokolorowych soków. Rodzajów soków jest bardzo wiele. Mogą być owocowe, warzywne oraz mieszane. Spożywanie soków daje nam same korzyści. Dostarczają organizmowi człowieka dużo cennych składników mineralnych i witamin. Zawierają także antyoksydanty, które chronią nas przed chorobami nowotworowymi i starzeniem się. Dodają energii i poprawiają samopoczucie. Dlatego też uczestnicy dzierżoniowskiego Hufca Pracy sporządzili różnorodne soki słodkie: marchewkowy, cytrynowy, limonkowy, grejpfrutowy, bananowy, pomarańczowy, jabłkowy ale i wytrawne takie jak: z zielonej pietruszki, z czosnku niedźwiedziego i z pokrzywy. Było smacznie, zdrowo i kolorowo. Uczestnicy popróbowali soków i wyrazili chęć na następne takie zajęcia.

Tekst: Magdalena Kapuścińska-Janek- Wychowawca 1-7 HP w Dzierżoniowie Zdjęcia: Jadwiga Hajduk-Stalica- Komendant 1-7 HP w Dzierżoniowie Na zdjęciach: Uczestnicy 1-7 HP w Dzierżoniowie

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.