• Kontrast strony
Suwałki: „Candy bar – słodki stół” w Suwałkach

Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Suwałkach realizowało kurs „Candy Bar - Słodki Stół”, skierowany do uczestników, absolwentów OHP oraz młodzieży spoza OHP. Kurs ten miał na celu nauczenie młodych ludzi, jak profesjonalnie przygotowywać i aranżować słodkie stoły, które są popularnym elementem wielu imprez okolicznościowych, takich jak wesela, urodziny, czy eventy firmowe.

W ramach kursu uczestnicy dowiedzieli się, m.in.: jak dobierać słodkości i desery, które dobrze prezentują się na słodkim stole, przygotowywać różnego rodzaju wypieki i słodkie przekąski, dekorować słodki stół, uwzględniając estetykę, trendy oraz okazję oraz jak zarządzać budżetem i planować zakupy potrzebnych składników i dekoracji. Tego typu szkolenie daje możliwość nabycia praktycznych umiejętności, które mogą być przydatne w przyszłej pracy zawodowej, a także rozwijają kreatywność i zmysł estetyczny.

Kurs został zrealizowany przy współpracy z firmą „Nieznani sprawcy Piotr Grycuk” z Białegostoku.

Słodki stółsłodki stółsłodki stółsłodki stół

Autor tekstu i zdjęć: Ewelina Cebelińska – specjalista ds. rozwoju zawodowego CEiPM w Suwałkach

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.