• Kontrast strony
Białystok: Nowe trendy w sztuce kulinarnej - kurs zawodowy

Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Białymstoku we współpracy z Ośrodkiem Szkolenia Zawodowego we Włocławku zorganizowało kurs „ Nowe trendy w sztuce kulinarnej”. Uczestnicy pod okiem i ostrzem Szefa Kuchni „U Fukiera” Pana Szymona Gołofita zgłębiali tajniki nowinek gastronomicznych takich jak: omówienie metody SOUS-VIDE, kuchnia molekularna, omówienie technik sferyfikacji, wykonanie sosów do dań z wykorzystaniem xantany, wykonanie deseru z wykorzystaniem maltodekstryny. Szkolenie zakończyło się egzaminem oraz wręczeniem zaświadczeń o odbytym kursie.

Poprzez kursy zawodowego organizowane przez CEiPM w Białymstoku chcemy, aby młodzież OHP pogłębiała swoją wiedzę po zdobytym wykształceniu, co ułatwi jej to wejście na rynek pracy oraz pozwoli w rozwoju kariery zawodowej.

Białystok: Nowe trendy w sztuce kulinarnej - kurs zawodowy Białystok: Nowe trendy w sztuce kulinarnej - kurs zawodowy Białystok: Nowe trendy w sztuce kulinarnej - kurs zawodowy Białystok: Nowe trendy w sztuce kulinarnej - kurs zawodowy

Autor tekstu: Anna Balińska – specjalista ds. rozwoju zawodowego – stażysta CEiPM w Białymstoku
Zdjęcia: Uczestnicy kursów zawodowych

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.