• Kontrast strony

2021 03 EKS

W dniach 19 i 20 maja 2021 roku w Ośrodku Szkolenia i Wychowania 15-3 w Szamocinie odbyły się długo wyczekiwane warsztaty kulinarne prowadzone przez finalistę programu MasterChef Polska 2018 pana Mateusza Krojenkę. W środowe popołudnie członkowie grupy inicjatywnej projektu „Polska w Europie”, finansowanego przez Europejski Korpus Solidarności, rozpoczęli zajęcia. Na początku gość przedstawił historię wybranych potraw oraz etapy ich wykonania. Uczestnicy przygotowali portugalską zupę caldo verde z jarmużem i charakterystyczną kiełbaską chorizo. W czwartek młodzież przyrządziła bezy Pavlova, których przygotowanie wymaga dużej precyzji i czasu. Młodzież w skupieniu, pod okiem kucharza wykonywała dania, które przybliżyły portugalską i rosyjską kulturę. Na szczęście dzięki bezcennym wskazówkom pana Mateusza wszystko się udało. Finalista programu MasterChef zachęcał do poznawania nowych smaków, podróżowania i spełniania marzeń. Warsztaty na pewno na długo zapadną w pamięci młodych ludzi, którzy już dopytują o kolejne spotkanie z uczestnikiem 7 edycji znanego programu.

2021_05_WKZK2
2021_05_WKZK2
2021_05_WKZK4
2021_05_WKZK4
2021_05_WKZK3
2021_05_WKZK3
2021_05_WKZK5
2021_05_WKZK5
2021_05_WKZK6
2021_05_WKZK6
2021_05_WKZK7
2021_05_WKZK7
2021_05_WKZK8
2021_05_WKZK8
2021_05_WKZK9
2021_05_WKZK9

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.