Dnia 4 sierpnia grupa uczestników z 1-13 Hufca Pracy w Przemkowie wraz z opiekunami wyleciała na staż zagraniczny do Hiszpanii. Podczas stażu młodzież zdobędzie nowe doświadczenie w zawodzie kucharz. Młodzież będzie mogła zdobyć nowe doświadczenie w kuchni hiszpańskiej. W trakcie pobytu będą mogli poznać i zrozumieć kulturę innego kraju oraz poznać smaki kuchni europejskiej. Organizator przygotował także wycieczki krajoznawcze po Maladze, gdzie z pewnością uczestnicy skorzystają, aby pozwiedzać oraz poszerzyć swoją wiedzę na temat Hiszpanii. Młodzież poprzez wyjazd nabędzie cenione przez przyszłych pracodawców umiejętności w zakresie gotowania i kreatywności przyrządzanych potraw. Poprawią umiejętność językową i interpersonalną oraz poszerzą swoje umiejętności w pracy w zespole międzykulturowym.
Opracowanie i zdjęcia: Magdalena Maślankiewicz-st. wych. z 1-13 HP Przemków.