• Kontrast strony

W dniu 17 lutego 2021 roku w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Próchnowie odbyły się zmagania kulinarne. W przedsięwzięciu udział wzięli uczestnicy kształcący się w szkole podstawowej i branżowej szkole I stopnia. To właśnie podczas praktyk młodzież uczy się przyrządzania potraw, przygotowania produktów, a także organizacji stanowiska pracy. Podczas zmagań kulinarnych uczestnicy mieli za zadanie przygotować potrawę, która została wybrana przez komisję konkursową. Zadaniem uczestników było wykonanie dwóch zestawów potraw składających się z duszonych warzyw z makaronem i jajami poszetowymi oraz kisielu truskawkowego. Zmagania uczestników obserwowali: Kierownik internatu pani Katarzyna Tybiszewska, Specjalista ds. szkolenia zawodowego w zawodzie kucharz pani Bernadeta Jaśkowiak oraz pedagog pani Magdalena Konys. Po zakończonych zmaganiach komisja przystąpiła do degustacji potraw. Przygotowane dania były na bardzo wysokim poziomie, dlatego trudno było wyłonić zwycięzcę.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.