W dniu 17 lutego 2021 roku w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Próchnowie odbyły się zmagania kulinarne. W przedsięwzięciu udział wzięli uczestnicy kształcący się w szkole podstawowej i branżowej szkole I stopnia. To właśnie podczas praktyk młodzież uczy się przyrządzania potraw, przygotowania produktów, a także organizacji stanowiska pracy. Podczas zmagań kulinarnych uczestnicy mieli za zadanie przygotować potrawę, która została wybrana przez komisję konkursową. Zadaniem uczestników było wykonanie dwóch zestawów potraw składających się z duszonych warzyw z makaronem i jajami poszetowymi oraz kisielu truskawkowego. Zmagania uczestników obserwowali: Kierownik internatu pani Katarzyna Tybiszewska, Specjalista ds. szkolenia zawodowego w zawodzie kucharz pani Bernadeta Jaśkowiak oraz pedagog pani Magdalena Konys. Po zakończonych zmaganiach komisja przystąpiła do degustacji potraw. Przygotowane dania były na bardzo wysokim poziomie, dlatego trudno było wyłonić zwycięzcę.