• Kontrast strony

Zbliżające się Święta Bożego Narodzenia są doskonałą okazją do wypróbowania nowych przepisów kulinarnych. Uczestnicy z Ośrodka Szkolenia i Wychowania kształcący się w zawodzie kucharz wykonali struclę makową w kształcie choinki. Uformowanie ciasta wymagało dużej precyzji, ale warto było, ponieważ efekt był zaskakujący. Kucharze zrobili również paszteciki z tradycyjnym grzybowym nadzieniem oraz barszcz czerwony. Uczestnicy poznali technologie przygotowania innych postnych potraw, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Umiejętności nabyte pod okiem pani Edyty Kurjanowicz - doświadczonej instruktorki zawodu z pewnością będą przydatne w przyszłości. Jednym z głównych zadań OHP jest aktywizacja społeczna i zawodowa młodzieży, która ma problemy z nauką.

ZPSZKG3
ZPSZKG4

 



Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.