• Kontrast strony

We wrześniu i w październiku uczestnicy Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Szamocinie podczas zajęć praktycznych poznali metody utrwalania i przechowywania mięsa. Uczniowie klasy II Branżowej Szkoły I stopnia w Szamocinie przygotowywali potrawy z mięsa smażonego i pieczonego. Młodzież pod okiem instruktora praktycznej nauki zawodu pani Edyty Kurjanowicz wykonała również przysmaki z darami jesieni. Zupa dyniowa oraz ciasto ze śliwkami wyszło przepyszne. 26 października uczniowie szkół branżowych przeszli na nauczanie zdalne. W takiej formie odbywają się również zajęcia praktyczne. Ochotnicze Hufce Pracy przez organizacje zajęć praktycznych pomagają uczestnikom zdobyć doświadczenie, które ułatwi im znalezienie zatrudnienia.

ZPSSZKG ZPSSZKG1
ZPSSZKG14

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.