• Kontrast strony

W dniu 08 stycznia 2021 roku w ramach „Akcji Zima” w 15-18 Hufcu Pracy w Turku odbyły się zajęcia kulinarne. Uczestnikami tego przedsięwzięcia byli członkowie koła kulinarnego „SMACZEK”, które funkcjonuje w jednostce. Po wcześniejszych konsultacjach młodzież zdecydowała, że chce poznać recepturę oraz technikę sporządzania pizzy. Wychowawca pani Ewa Jakubowska przygotowała niezbędne produkty oraz nadzorowała przebieg zajęć. Do wyboru było sporo dodatków: szynka, pieczarki, papryka, suszone pomidory, ananas, kukurydza i ser. Każdy z uczestników mógł skomponować pizzę według swojego upodobania i smaku. Ważnym elementem okazało się samo pieczenie tego włoskiego przysmaku, aby nie wysuszyć ciasta oraz pozostałych składników. Wszystko jednak udało się doskonale, pizza smakowała wybornie. Zajęcia przebiegały w miłej atmosferze z zachowaniem zasad BHP i obostrzeń sanitarnych.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.