Dnia 24 czerwca 2021 roku w Ośrodku Szkolenia i Wychowania 15-4 w Niechanowie odbyły się zajęcia kulinarne pod opieką instruktora praktycznej nauki zawodu pani Anny Lesińskiej. W ich ramach członkowie Rady Młodzieży przyrządzili galantynę z kurczaka. Ta efektowna przekąska została pokrojona na porcje i udekorowana. Prace w kuchni były wykonywane niezwykle dokładnie. Uczestnicy doskonalący się w arkanach zawodu kucharza zostali docenieni przez wszystkich, którzy mieli przyjemność skosztować potrawę. Jest ona bardzo wymagająca w przygotowaniach i czasochłonna, jednak młodzież powierzoną pracę wykonywała z dużym zaangażowaniem. W ramach działalności Klubu Aktywnych grupa kucharska upiekła sznekę z glancem. Drożdżówki, tak jak tradycyjne szneki zostały wykonane przez uczestników z ciasta drożdżowego, kształtowanego w długie, cienkie wałeczki zwijane w ślimaki, a na koniec polane lukrem. Pyszne wypieki cieszyły zarówno podniebienia, jak i oczy.