W dniu 24 stycznia 2024 roku w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Próchnowie odbyły się warsztaty z robienia pizzy. Była to doskonała okazja do wypróbowania nowych przepisów przed Dniem Pizzy, który przypada 9 lutego.
Zajęcia zostały zorganizowane przez instruktora praktycznej nauki zawodu – Panią Bernadetę Jaśkowiak. Młodzież ucząca się w zawodzie kucharz, została zapoznana z różnymi rodzajami przepisów dotyczących robienia ciasta na pizzę. To wyjątkowe doświadczenie łączące w sobie doznania smakowe, wspaniałą atmosferę i wiedzę dla uczestników.
Warsztaty kulinarne stanowią doskonałą okazję, by przekonać się, że historia pizzy jest niezwykle barwna i ciekawa. Można też wspólnie ze znajomymi stworzyć własną wersję pizzy. To doskonała okazja, by przetestować oryginalne połączenia i nadać indywidualny charakter klasycznej potrawie.
Na zakończenie poczęstowano wykonaną pizzą wszystkich uczestników, którzy stwierdzili, że warto częściej organizować takie warsztaty.
Tekst i zdjęcia: Magdalena Konys