pdptr

dkba1

2021 03 EKS

8 czerwca 2021 roku w Ośrodku Szkolenia i Wychowania 15-3 w Szamocinie odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których młodzież przygotowała grecką baklawę. Ten tradycyjny deser przyrządza się z ciasta filo oraz bakalii. Nakładanie kolejnych warstw wymagało od uczestników precyzji, ale efekt był zadawalający. Smaczne i bardzo słodkie ciasto przybliżyło im słoneczną Grecję. To położone na Półwyspie Bałkańskim państwo ma bardzo bogatą kulturę oraz różnorodną powierzchnię - aż 19% kraju stanowią wyspy. Poznawanie historii i kultury innych państw pozwala przełamywać stereotypy oraz zapobiega powstawaniu uprzedzeń. Projekt jest realizowany w ramach Europejskiego Korpusu Solidarności.

2021_06_WKWRP2
2021_06_WKWRP2
2021_06_WKWRP3
2021_06_WKWRP3

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.