Karnawał trwa, lecz obecna sytuacja związana z pandemią nie pozwala w pełni cieszyć się tym radosnym czasem. Uczestnicy Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Niechanowie starają się dostarczać sobie małych przyjemności w tym czasie. Dlatego w pałacu w Niechanowie młodzież na zajęciach praktycznych postanowiła przygotować pyszne faworki. Te małe chrupiące ciasteczka zwane chruścikami są tradycyjnym przysmakiem także na Litwie oraz w Niemczech. Pod kierownictwem instruktor zawodu pani Anny Lesińskiej uczestnicy doskonalili swoją sztukę kulinarną, przygotowując oraz smażąc ciasteczka, kojarzące się z tłustym czwartkiem. W Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Niechanowie pozostali uczestnicy skosztowali wypieków przygotowanych przez uczestników Szkoły Branżowej I stopnia, kształcących się w zawodzie kucharz. Dobrze zrobione faworki są delikatne, a zarazem kruche, takie też były przypudrowane małe kokardki przygotowane przez uczestników ośrodka.