Młodzież z koła gastronomicznego Hufca Pracy we Wrześni wyszła z inicjatywą przygotowania pizzy z okazji Światowego Dnia Pizzy.
Uczestnicy wraz z opiekunem koła – Panem Dariuszem Biblem przygotowali kilka pizz w różnych odsłonach. Każdy miał możliwość wykazania się swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Praca podczas przygotowywania upłynęła w bardzo przyjaznej i wesołej atmosferze. Uczestnicy nabyli nowe umiejętności oraz dzielili się już posiadaną wiedzą w tym zakresie.
Tego typu inicjatywy uczą pracy w grupie, współpracy oraz dobrej organizacji. Gdy wszystkie wypieki były już gotowe, młodzież postanowiła poczęstować nimi wychowawców, nauczycieli oraz swoich kolegów i koleżanki. Wszyscy zjedli je ze smakiem i prosili, aby koło częściej organizowało podobne przedsięwzięcia.
Tekst: Paulina Stawska
Zdjęcia: Dariusz Bibel