W ostatnie dni zapustne zwane również ostatkami grupa kucharska Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Niechanowie raczyła pozostałych uczestników tłustymi słodkościami. Niestety wszystko co dobre, szybko się kończy. Dziś 17 lutego 2021 roku wypada Środa Popielcowa, która rozpoczyna 40-dniowy okres przygotowania do Święta Wielkiej Nocy. To czas refleksji i zadumy oraz wewnętrznego wyciszenia. Na dzisiejszy dzień pani instruktor Anna Lesińska wraz ze swoimi podopiecznymi przygotowali bezmięsną potrawę na pierwszy rzut oka nieskomplikowaną, jednak technologicznie trudną do wykonania - jajko w koszulce na bagietce. Cała trudność, ale i finezja tej potrawy polega na tym, żeby żółtko miało odpowiednią konsystencję i rozlało się w odpowiednim momencie. Po degustacji przygotowanego dania wszyscy zgodnie stwierdzili, że efektowny wygląd jajka w koszulce równa się wspaniałemu smakowi.