• Kontrast strony

W ramach realizacji przedsięwzięć edukacyjnych doradca zawodowy z Młodzieżowego Centrum Kariery w Niechanowie zorganizował warsztaty kulinarne połączone ze spotkaniem z przedstawicielem zawodu, które odbyły się w Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Witkowie. Dzięki współpracy jednostek Ochotniczych Hufców Pracy i placówki oświatowej w warsztatach wzięli udział uczestnicy Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Niechanowie oraz uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.

Celem organizacji warsztatów było poszerzenie kompetencji i umiejętności kucharskich uczestników warsztatów oraz zapoznanie młodzieży ze specyfiką pracy w pracowni szkolnej. Dzięki organizacji tego przedsięwzięcia młodzież miała możliwość poznania zawodu kucharza w innej odsłonie, pogłębiając sztukę kulinarną.

Pod czujnym okiem Pani Katarzyna Sucholas – nauczyciela przedmiotów zawodowych młodzież miała okazję przygotować sałatkę cezar, lemoniadę truskawkowo-cytrynową, a na deser lody śmietankowe i truskawkowe. Ważnym elementem warsztatów była integracja młodzieży i wspólny posiłek.

Młodzież z pełnym zaangażowaniem i pozytywnym nastawieniem wzięła udział w przedsięwzięciu, a Pani Joanna Adamczewska – doradca zawodowy miała okazję do promocji jednostek Ochotniczych Hufców Pracy w środowisku lokalnym.

OSiW Niechanowo 17.05.2024 2
OSiW Niechanowo 17.05.2024 3
OSiW Niechanowo 17.05.2024 4
OSiW Niechanowo 17.05.2024 5
OSiW Niechanowo 17.05.2024 6
OSiW Niechanowo 17.05.2024 7
OSiW Niechanowo 17.05.2024 8

Tekst i zdjęcia: Joanna Adamczewska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.