Za oknem prószy śnieg, oczy cieszy widok białych drzew w przypałacowym parku, a w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Niechanowie unosi się zapach smażonych naleśników. Przyszli kucharze Szkoły Branżowej I stopnia z zapałem zabrali się za przygotowanie tego dania. Następnie efektem swojej pracy uraczyli uczestników, którzy mogli być na obiedzie. Przygotowanie ciasta o odpowiedniej konsystencji oraz dopilnowanie jego, żeby się nie przypaliło, a uzyskało piękny złoty kolor to nie lada sztuka. Naleśniki z dżemem uraczyły kubki smakowe młodzieży i kadry Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Niechanowie, a uczestnicy praktycznej nauki zawodu nie kryli zadowolenia, widząc pozostałe osoby pałaszujące słodki posiłek. Pomimo założonych maseczek dało się zauważyć ich śmiejące się oczy na widok radości, jaka wraz z posiłkiem zagościła wśród wszystkich osób spożywających posiłek.