• Kontrast strony

Uczestnicy Młodzieżowego Centrum Kariery w Ełku wzięli udział w wizycie studyjnej w jednej z najbardziej znanych firm w Ełku – Kuźni SmakuByła to okazja, by w jednym miejscu przyjrzeć się pracy szefa kuchni, kucharza, pomocy kuchennej, kelnera, barmana i recepcjonisty.

Katarzyna Sepko – właściciel firmy, przed oprowadzeniem uczestników po restauracji, opowiedziała historię Kuźni Smaku, zapoznała z tajnikami funkcjonowania obiektu, specyfiką pracy i różnorodnością stanowisk. Był to również czas na rozmowę o uwzględnieniu w przyszłych planach zawodowych młodych ludzi pracy w „Kuźni Smaku” oraz o możliwej ścieżce kariery. Następnie uczestnicy wyruszyli na zaplecza restauracji i hotelu, gdzie zobaczyli jak w praktyce wygląda praca na poszczególnych stanowiskach.

Wizyta w Kuźni Smaku wywarła na młodzieży ogromne wrażenie. Każdy dział to oddzielna historia, inne umiejętności i specjalizacja. Zdaniem uczestników wycieczki, to branża dla ludzi z pasją i sercem do drugiego człowieka.

Dziękujemy Kuźni Smaku za gościnność i ciekawie spędzony czas.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.