• Kontrast strony

Uczestnicy projektu „Inwestycja w przyszłość – Zawodowy Start-Up” zakończyli drugi tydzień staży zawodowych w hiszpańskiej Ubedzie.

Pierwsze dni praktyk wymagały od nich dużej otwartości oraz umiejętności posługiwania się językiem hiszpańskim. Podnosząc swoje kwalifikacje młodzież ma okazję nabyć dodatkowe kompetencje zawodowe oraz poznać nowe tendencje w obrębie wyuczonej specjalizacji. Kucharze przygotowują rozmaite dania kuchni śródziemnomorskiej, fryzjerzy poznają nowe trendy modelowania włosów oraz zabiegów fryzjerskich, mechanicy pojazdów samochodowych zapoznają się z nowoczesnymi metodami napraw samochodów. Uczniowie uczący się w zawodzie sprzedawcy mają możliwość obserwacji i nauki innych metod sprzedaży i obsługi kasy fiskalnej.

Oprócz codziennej pracy i nauki języka hiszpańskiego młodzież ma okazję poznawać kulturę, kuchnię i codzienne życie w Hiszpanii. Jedną z wielu atrakcji był wieczór tapas, podczas którego uczestnicy mieli możliwość skosztowania lokalnych przekąsek.

1
1
2
2
3
3
4
4

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Erasmus+ 

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.