• Kontrast strony

              W ramach działań projektowych ,,Razem w przyszłość - spotkanie polsko – ukraińskie” młodzież przygotowywała potrawy charakterystyczne dla własnego kraju. Uczestnicy Ukrainy przygotowali pierogi ruskie, warenyki i barszcz ukraiński. Nasza młodzież smażyła placki ziemniaczane z sosem węgierskim i grzybowym oraz pierogi z kapustą i grzybami, a także z mięsem. Młodzież doskonaliła swoje umiejętności kulinarne i wymieniła się doświadczeniami w zakresie gotowania. Potrawy zostały bardzo dobrze ocenione przez degustujących, zarówno pod względem smakowym jak i wyglądem oraz sposobem podania do stołu.                                                 

Autor tekstu – Bożena Kucybała

Fot.1
Fot.1
Fot.2
Fot.2
Fot.3
Fot.3
Fot.4
Fot.4

Autor zdjęć – Iwona Chojnacka                                                                                                                                     

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.