• Kontrast strony

             20 września, opiekunowie młodzieży przebywającej w Sofii - Lucyna Prokop i Ewelina Lewkowicz, dokonały kontroli miejsc praktyk. Podczas monitoringu, sprawdzono dokumentację i dzienniczki praktyk. Wychowawcy rozmawiali z instruktorami naszych stażystów w restauracjach – „Made in blue” oraz „Made in home”. Tutorzy pochwalili naszych wychowanków, podkreślili, że są sumienni i pracowici, wzorowo wykonują wszystkie polecenia, a ich zachowanie jest bardzo dobre. Nasza młodzież poznaje w sofijskich restauracjach tajniki kuchni bułgarskiej, przyprawy, tradycje kulinarne, słynne receptury. Stażyści pracują w dwóch grupach – śniadaniowej i lunchowej. W zależności od pory odbywania praktyk uczniowie poznają specyfikę przygotowywania najbardziej popularnych zestawów śniadaniowych i obiadowych. Tak więc sałatka szopska, tarator, czy pilaw, nie stanowią już dla nich trudności.

Fot.1
Fot.1
Fot.2
Fot.2
Fot.3
Fot.3
Fot.4
Fot.4
Fot.5
Fot.5
Fot.6
Fot.6
Fot.7
Fot.7
Fot.8
Fot.8

Autor tekstu, zdjęć: Ewelina Lewkowicz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.