• Kontrast strony

Koło kulinarne tym razem zaskoczyło mieszkańców internatu deserem zaproponowanym przez naszą uczestniczkę. Pytanie Weroniki było takie: Czy moglibyśmy przygotować budyń z okazji Światowego Dnia Budyniu? Proste składniki, przepis na opakowaniu budyniu  i mały sukces gwarantowany. Dziewczęta same przyrządziły budyń, podzieliły go na porcje, udekorowały i częstowały młodzież w internacie. Deser wszystkim smakował i zaskoczył, że ma swoje święto. Zajęcia w ramach koła uczą uczestników samodzielności oraz są atrakcyjnym sposobem spędzania czasu wolnego młodzieży w internacie.

IMG-5592.jpg

Autor tekstu i zdjęć – Ewa Doroz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.