flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W 12-29 Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Częstochowie odbyła się nietypowa akcja kulinarna. Kucharze zaprezentowali przekąski dla leniwych…

W dniu 17 marca 2022 roku instruktor Małgorzata Kaluga wraz z uczestnikami OSiW przygotowała „Akcję dla leniwych i ospałych – przekąski z ciasta francuskiego”. Na zajęciach praktycznych przyszli kucharze prześcigali się w pomysłach na najsmaczniejszą potrawę.

Celem „Akcji dla leniwych i ospałych” było zachęcenie młodzieży do samodzielnego przygotowywania potraw. Był to także doskonały pretekst do odkrywania nowych przepisów – mówi Małgorzata Kaluga, instruktorka. – Ponadto tak smaczne i proste przekąski można przygotować samodzielnie w domu i bez większego wysiłku.

Przyszli kucharze zaprezentowali swoje kulinarne dzieła. Na stole pojawiły się pyszności w wersji na słono i słodko – były paszteciki nadziewane mięsem i kapustą z grzybami, ślimaki z parówką i serem, ze szpinakiem, rogaliki z serem i makiem, ciastka z morelami… Palce lizać!

Odkrywamy nowe smaki1
Odkrywamy nowe smaki1
Odkrywamy nowe smaki
Odkrywamy nowe smaki

Autor tekstu: Beata Marciniak

Autor zdjęć: Kinga Kotuch

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.