flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dniu 19.10.2021r zostały przeprowadzone warsztaty kulinarne dla uczestników Hufca Pracy w Żywcu, uczniów klasy III , Branżowej Szkoły I stopnia. Szkolenie było  realizowane w Zespole Szkól Ekonomiczno Gastronomicznych w Żywcu w nowoczesnej sali gastronomicznej.

Prowadzący –trener kulinarny , szef kuchni Pan Daniel Jakubiec, przekazał praktyczną wiedzę kulinarną, sprawnie   prowadził młodzież przez tajniki sztuki kucharskiej . Uczestnicy według wskazówek gotowali zupę dyniową z dodatkiem mleka kokosowego, której smak został wzmocniony  imbirem i sosem chilli. Następnymi daniami były pierogi leniwe w biało czerwonym sosie z białej czekolady i wiśni oraz tortellini z łososiem i serem ricotto. Deser to poezja smaku - mus truskawkowy ozdobiony espumą z białej czekolady, oraz jabłko pod pierzynką z kruszonką . Młodym kucharzom  pracowało  się bardzo dobrze ponieważ korzystali z nowoczesnego sprzętu  pracowni gastronomicznej, oraz wsparcia  ze strony szkoły Pani mgr inż. Barbary Słonki- Gibas oraz mgr inż. Jolanty Graczek którym  bardzo dziękujemy.

 Warsztaty były elementem przygotowania do egzaminu zawodowego Życzymy wszystkim uczestnikom zdobycia kwalifikacji potwierdzających przygotowanie zawodowe w zawodzie kucharz. Bardzo dziękujemy  Panu Danielowi Jakubcowi za współprace i profesjonalne przygotowanie szkolenia.

wae19 1
wae19 1
waesztaty19
waesztaty19
war 19
war 19
war191
war191
war192
war192
war193
war193
war194
war194
war195
war195
war196
war196
war197
war197
war198
war198
war199
war199

 Planujemy następne warsztaty.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.