flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Od początku marca br. w rybnickim Hufcu Pracy młodzież i kadra zaangażowali się w realizację innowacyjnego projektu prozdrowotnego – „Dbaj o zdrowie i życie”. Projekt ma również wymiar edukacyjny – dzięki pracy zaangażowana młodzież doskonali swoje umiejętności zawodowe oraz przekazuje cenną wiedzę dotyczącą zasad zdrowego odżywiania pozostałym uczestnikom.

W każdą środę uczestnicy przy współpracy z pracodawcami branży gastronomicznej przygotowują smaczne i zdrowe potrawy, którymi dzielą się ze swoimi kolegami i koleżankami.

Do tej pory nasi przyszli kucharze przygotowali potrawy: pasty z siemienia lnianego i słonecznika, chleb bezglutenowy z płatków owsianych i pestek, pieczywo pszenno – żytnie, wegetariańskie klopsiki
z płatków owsianych i słonecznika, wegański smalec z zielonej soczewicy oraz lody naturalne
z truskawek i bananów.

Zdrowo w Rybniku2.jpeg
Zdrowo w Rybniku2.jpeg
Zdrowo w Rybniku
Zdrowo w Rybniku
Zdrowo w Rybniku1
Zdrowo w Rybniku1
Projekt zdrowo w Rybniku
Projekt zdrowo w Rybniku

Autor tekstu: Radosław Bała

Autor zdjęć: Katarzyna Piełka, Katarzyna Dembowy

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.