flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dniach 23 i 24 listopada 2021r uczestnicy 12-25 HP Żywiec brali udział w próbnym  egzaminie zawodowym,potwierdzającym kwalifikacje w zawodzie kucharz. Młodzież ucząca się w Szkole Branżowej I stopnia ,w Żywcu mogła sprawdzić poziom opanowania  wiedzy i umiejętności. Część pisemna składała się z 40 pytań a czas wykonania to 60 min. ,wszyscy gładko przebrnęli przez test. Jeśli były wątpliwości i trudności to  jeszcze jest czas na uzupełnienie wiedzy. Część praktyczna polegała  na wykonaniu zadania składającego się z  ryżu zapiekanego z warzywami, sałatki i deseru -  kremu kawowego. Rozpoczynając uczestnicy mieli 10 minut na poznanie stanowiska pracy. Przyszli kucharze wykonując zadanie zwracali uwagę na  zachowanie porządku na stanowisku pracy, umiejętne planowanie czynności, wykonanie zgodnie z recepturą, i przygotowanie potrawy do wydania i degustacji.

Wszyscy pracowali  bardzo skoncentrowani, na jak najlepszym wykonaniu zadania, dostrzegając malutkie braki w umiejętnościach i  posiadanej wiedzy . Celem próbnego egzaminu było zmotywowanie do lepszej pracy w przygotowaniu do tego ważnego  sprawdzianu i  poznanie miejsca w którym w czerwcu będą zdawali.

egz.prób 1
egz.prób 1
egz.prób
egz.prób
egz.prob.2
egz.prob.2

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.