flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Przyszli kucharze z 12-29 OSiW w Częstochowie kontynuujący naukę w klasie trzeciej Branżowej Szkoły I Stopnia w Żarkach okazali się najlepsi w konkursie kulinarnym pn. „Zdrowie na talerzu”, zorganizowanym w ramach festiwalu kulinarnego "W drodze do MasterChef ZDZ".

Konkurencja odbyła się dnia 25 kwietnia br. w Zespole Szkół ZDZ w Andrychowie a potrawy według własnego przepisu przygotowało osiem drużyn konkurując ze sobą o miano najlepszej. Nasza dwuosobowa drużyna - Daniel Łodyga i Wiktoria Stala pod czujnym okiem instruktorki Justyny Szczepańskiej przygotowała danie o egzotycznej nazwie "Łosoś w sieci na kwiecistej wyspie w sosie limonkowym z czarną soczewicą".

Niepowtarzalna propozycja podbiła podniebienia jurorów i okazała się najsmaczniejszą potrawą konkursową.

Gratulujemy zwycięzcom!

Autor tekstu: Beata Marciniak

Autor zdjęć: Justyna Szczepańska

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.