Przyszli kucharze z 12-29 OSiW w Częstochowie kontynuujący naukę w klasie trzeciej Branżowej Szkoły I Stopnia w Żarkach okazali się najlepsi w konkursie kulinarnym pn. „Zdrowie na talerzu”, zorganizowanym w ramach festiwalu kulinarnego "W drodze do MasterChef ZDZ".
Konkurencja odbyła się dnia 25 kwietnia br. w Zespole Szkół ZDZ w Andrychowie a potrawy według własnego przepisu przygotowało osiem drużyn konkurując ze sobą o miano najlepszej. Nasza dwuosobowa drużyna - Daniel Łodyga i Wiktoria Stala pod czujnym okiem instruktorki Justyny Szczepańskiej przygotowała danie o egzotycznej nazwie "Łosoś w sieci na kwiecistej wyspie w sosie limonkowym z czarną soczewicą".
Niepowtarzalna propozycja podbiła podniebienia jurorów i okazała się najsmaczniejszą potrawą konkursową.
Gratulujemy zwycięzcom!
Autor tekstu: Beata Marciniak
Autor zdjęć: Justyna Szczepańska