Uczestnicy 12-29 Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Częstochowie realizujący naukę w zawodzie kucharza w Szkole Branżowej I Stopnia Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Żarkach poznali tajniki gruzińskiej kuchni.
Młodzież w ramach zajęć praktycznych w dniu 23 maja br., pod czujnym okiem instruktorki Justyny Szczepańskiej tym razem przygotowali tradycyjną gruzińską potrawę - chaczapuri, czyli tak zwany "chleb serowy". Chaczapuri to przepyszne i bardzo sycące danie, które robi się z ciasta jak na pizzę z dodatkiem przeróżnych serów i jajka.
Poznawanie smaków różnych regionów świata z pewnością przełoży się na rozbudzenie kreatywności kulinarnej naszej młodzieży i pozwoli na doskonałe przygotowanie do zawodu kucharza.
Autor tekstu: Beata Marciniak- wychowawca
Autor zdjęć: Justyna Szczepańska - instruktor