• Kontrast strony

Uczestnicy 12-29 Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Częstochowie realizujący naukę w zawodzie kucharza w Szkole Branżowej I Stopnia Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Żarkach poznali tajniki gruzińskiej kuchni.

Młodzież w ramach zajęć praktycznych w dniu 23 maja br., pod czujnym okiem instruktorki Justyny Szczepańskiej tym razem przygotowali tradycyjną gruzińską potrawę - chaczapuri, czyli tak zwany "chleb serowy". Chaczapuri to przepyszne i bardzo sycące danie, które robi się z ciasta jak na pizzę z dodatkiem przeróżnych serów i jajka.

Poznawanie smaków różnych regionów świata z pewnością przełoży się na rozbudzenie kreatywności kulinarnej naszej młodzieży i pozwoli na doskonałe przygotowanie do zawodu kucharza.

281885091_1444885479302131_1530353176106063846_n
281885091_1444885479302131_1530353176106063846_n
282285043_3235081180107282_1888466285578420198_n
282285043_3235081180107282_1888466285578420198_n
281901519_1239291790209626_2710535195299313881_n
281901519_1239291790209626_2710535195299313881_n

Autor tekstu: Beata Marciniak- wychowawca

Autor zdjęć: Justyna Szczepańska - instruktor

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.