flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

              Gdy nadchodzi koniec jesiennych zbiorów czas ogłosić „Dzień Dyni” ! W 12-33 OSiW w Dąbrowie Górniczej święto to obchodziliśmy w środę 3 listopada. Tego dnia podczas zajęć uczestnicy poznali wielką różnorodność dyń i poznali walory zdrowotne tegoż warzywa. Dowiedzieli  się, że dynia jest bardzo zdrowym warzywem, że można z niej przygotować wiele dań tj.: pieczywo, zupę, dżem, ciasto, babeczki, przetwory i soki. Uczestnicy na zajęciach praktycznych bardzo chętnie zaangażowali się w przygotowanie dyniowych przysmaków i tak w tym dniu unosił się zapach w całym ośrodku. Celem przedsięwzięcia było urozmaicenie spożywanych posiłków, odkrywanie nowych smaków oraz pobudzanie wyobraźni uczestników.

248689398_2059023207583112_2021669734546457904_n
248689398_2059023207583112_2021669734546457904_n
252007842_1224901584671437_4679282484376234281_n
252007842_1224901584671437_4679282484376234281_n
248374094_4792102967564356_1669127793221540749_n(1)
248374094_4792102967564356_1669127793221540749_n(1)
IMG_1304-min
IMG_1304-min

Autor notatki: Marzena Działach – Cieślik

Autor zdjęć: Marzena Działach - Cieślik

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.