• Kontrast strony

Dnia 30 kwietnia 2024 r. zakończyło się szkolenie zawodowe „Kelner-barista”. W szkoleniu brało udział 5 osób, wśród nich byli uczestnicy 11-23 Hufca Pracy w Słupsku oraz osoby spoza OHP. Organizatorem było Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Słupsku. Program obejmował łącznie 21 godzin zajęć praktycznych i teoretycznych.

Podczas szkolenia zawodowego jego uczestnicy nauczyli się między innymi rozróżniać odmiany kaw, odpowiednio spieniać mleko i poprawnie zaparzać espresso. Potrafią również poprawnie nakryć stół pod indywidualne menu stosując się do wszystkich zasad sztuki kelnerskiej. Nauczyli się też przenosić talerze i zbierać zastawy, a także dowiedzieli się jak przyjąć zamówienie.

Dzięki udziałowi w szkoleniu jego uczestnicy podnieśli umiejętności i kompetencje praktyczne zawodowe niezbędne do pracy w zawodzie baristy i kelnera.

Autor tekstu: Anna Kucharska
Autor zdjęć: Anna Kucharska / Andrzej Adamkiewicz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.