
W Ośrodku Szklenia i Wychowania w Człuchowie, dnia 4 lutego 2025 r. uczestnicy warsztatów szkoleniowych w zawodzie kucharz pod nadzorem Pani instruktor Doroty Francik przygotowali kolorowe i zdrowie koktajle.
Do ich przygotowania wykorzystane zostały świeże i mrożone owoce, warzywa miód, woda. Smoothie, czyli napój owocowy będący zarazem bombą witaminową to doskonały sposób na dostarczenie organizmowi cennych składników odżywczych, witamin i minerałów. Ich przygotowanie jest szybkie, łatwe i daje nieograniczone możliwości łączenia smaków. Dzięki odpowiednim składnikom mogą stanowić zdrową alternatywę dla słodkich napojów, a także pomóc w poprawie kondycji skóry, układu trawiennego i ogólnego samopoczucia. Przyzwyczajenie młodzieży do picia zdrowych koktajli, które są pełne wartościowych składników, pomaga kształtować zdrowe nawyki żywieniowe na całe życie.
Zdobyta widza z pewnością zaowocuje w przyszłości i będzie wykorzystywana w domach rodzinnych uczestników o czym przekonali się nasi kucharze podczas konsumpcji.
Autor tekstu: Monika Hoppe
Autor zdjęć: Katarzyna Miszczuk