flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W ramach koła kulinarnego – „Domowe Smaki” działającego przy 11-16 Hufcu Pracy w Kwidzynie, uczestnicy z ramienia Hufca przygotowali słodki poczęstunek w postaci kruchych rogalików o rozmaitym nadzieniu.

Dnia 31 stycznia 2025 r. pod opieką kadry wychowawczej, oddelegowana młodzież, chcąc umilić pacjentom piątkowe przedpołudnie, wyruszyła z koszykiem wypieków do Kwidzyńskiego Towarzystwa Przyjaciół Chorych – Hospicjum im. Świętego Wojciecha. Chwile spędzone we wspólnym gronie, dostarczyły seniorom ogrom radości oraz dały nadzieję, że dzisiejsza młodzież jest pełna empatii i zrozumienia wobec osób potrzebujących wsparcia i miłego słowa.

Tego typu przedsięwzięcia mają za zadanie utrwalić w młodym człowieku ducha empatii, wrażliwości oraz doceniania każdej chwili swojego życia.

Autor tekstu: Mariola Przewłoka
Autor zdjęć: kadra wychowawcza

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.