
W ramach koła kulinarnego – „Domowe Smaki” działającego przy 11-16 Hufcu Pracy w Kwidzynie, uczestnicy z ramienia Hufca przygotowali słodki poczęstunek w postaci kruchych rogalików o rozmaitym nadzieniu.
Dnia 31 stycznia 2025 r. pod opieką kadry wychowawczej, oddelegowana młodzież, chcąc umilić pacjentom piątkowe przedpołudnie, wyruszyła z koszykiem wypieków do Kwidzyńskiego Towarzystwa Przyjaciół Chorych – Hospicjum im. Świętego Wojciecha. Chwile spędzone we wspólnym gronie, dostarczyły seniorom ogrom radości oraz dały nadzieję, że dzisiejsza młodzież jest pełna empatii i zrozumienia wobec osób potrzebujących wsparcia i miłego słowa.
Tego typu przedsięwzięcia mają za zadanie utrwalić w młodym człowieku ducha empatii, wrażliwości oraz doceniania każdej chwili swojego życia.
Autor tekstu: Mariola Przewłoka
Autor zdjęć: kadra wychowawcza