• Kontrast strony

25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Dlatego na zajęciach praktycznych w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu pani Agnieszka Krupa wraz z podopiecznymi postanowiła trochę poeksperymentować z tym popularnym produktem. Przy okazji młodzi kucharze mogli dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy na temat makaronu.

Na zakończenie zajęć można było podziwiać smakowicie wyglądające, kolorowe dania takie jak: sałatka z makaronem ryżowym i ogórkiem, makaron kokardki z kurczakiem i warzywami, muszle nadziewane twarożkiem, makaron tagliatelle z wędzonym łososiem i rukolą, a także coś na słodko, czyli makaron świderki z owocami.

ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU W OSIW IWONICZ 1ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU W OSIW IWONICZ 3ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU W OSIW IWONICZ 4ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU W OSIW IWONICZ 5ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU W OSIW IWONICZ 6ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU W OSIW IWONICZ 7ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU W OSIW IWONICZ 8ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU W OSIW IWONICZ 9Autor tekstu: Mariusz Szymczakowski – kierownik warsztatów szkoleniowych OSiW Iwonicz

Autor zdjęć: Agnieszka Krupa – instruktor ds. szkolenia zawodowego młodzieży OSiW Iwonicz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.