25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Dlatego na zajęciach praktycznych w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu pani Agnieszka Krupa wraz z podopiecznymi postanowiła trochę poeksperymentować z tym popularnym produktem. Przy okazji młodzi kucharze mogli dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy na temat makaronu.
Na zakończenie zajęć można było podziwiać smakowicie wyglądające, kolorowe dania takie jak: sałatka z makaronem ryżowym i ogórkiem, makaron kokardki z kurczakiem i warzywami, muszle nadziewane twarożkiem, makaron tagliatelle z wędzonym łososiem i rukolą, a także coś na słodko, czyli makaron świderki z owocami.
Autor tekstu: Mariusz Szymczakowski – kierownik warsztatów szkoleniowych OSiW Iwonicz
Autor zdjęć: Agnieszka Krupa – instruktor ds. szkolenia zawodowego młodzieży OSiW Iwonicz