• Kontrast strony

20 marca w Zespole Szkół Nr 3 w Rzeszowie odbył się lokalny etap konkursu „Sprawny w zawodzie” w kategorii kucharz. Organizatorem przedsięwzięcia był 9 – 1 Hufiec Pracy w Rzeszowie we współpracy z Dyrekcją Szkoły oraz Panią Renatą Mazur –Bukałą, nauczycielem przedmiotów zawodowych. Wzięli w nim udział uczniowie klasy III szkoły branżowej.

Zmagania konkursowe obejmowały część teoretyczną oraz praktyczną. Pod czujnym okiem pani Renaty Mazur –Bukały młodzież przygotowała przystawkę w postaci kremu z białych warzyw ze skarmelizowaną gruszką i prażonymi migdałami oraz danie główne – pierś kurczaka sous vide z sosem miętowym, puree z marchewki oraz zblanszowane listki brukselki z kleksami zielonej oliwy.

Po zaprezentowaniu swoich dań komisja konkursowa przyznała pierwsze miejsce Karolowi Woźniakowi, który będzie reprezentował Hufiec na etapie wojewódzkim konkursu, drugie Zofii Soleckiej a trzecie Maciejowi Stecowi.

Uczniowie w najbliższym czasie przystąpią do egzaminów zawodowych a udział w konkursie był wyjątkową okazją do sprawdzenia swojej wiedzy i umiejętności, a także porównania się w rywalizacji z innymi.

SPRAWNY W ZAWODZIE W RZESZOWIE 1SPRAWNY W ZAWODZIE W RZESZOWIE 2SPRAWNY W ZAWODZIE W RZESZOWIE 3SPRAWNY W ZAWODZIE W RZESZOWIE 8SPRAWNY W ZAWODZIE W RZESZOWIE 6SPRAWNY W ZAWODZIE W RZESZOWIE 6Autor tekstu i zdjęć: Joanna Murias, komendant 9-1 HP

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.