flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dniu 18 marca w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Nr 5 w Sanoku „Sprawny w zawodzie 2025” w kategorii kucharz. Organizatorem przedsięwzięcia był 9-8 Hufiec Pracy w Sanoku. W konkursie udział wzięli uczestnicy hufca uczęszczający do trzeciej klasy Branżowej Szkoły I Stopnia.

Na początku spotkania komendant hufca Tomasz Nazar powitał uczestników. Zaznajomił ich z zasadami konkursu i punktacją. Konkurs składał się z dwóch etapów. Pierwszy miał formę testu pisemnego, drugi pracy praktycznej. Tematem przewodnim części praktycznej było przygotowanie dania – wege „smacznie, zdrowo, kolorowo”. Uczestnicy sporządzili rizzotto z warzywami. Czas wykonania zadania wynosił 90 minut.

Po zakończeniu części praktycznej Komisja pod przewodnictwem pani mgr Kariny Bieganowskiej nauczycielki przedmiotów gastronomicznych, przystąpiła do oceny przygotowanej potrawy. Pierwsze miejsce zajęła Gabriela Misztak wyprzedzając nieznacznie Adriana Fala. Gabriela reprezentować będzie hufiec w etapie wojewódzkim konkursu.

Na zakończenie Komisja podziękowała uczestnikom za zaangażowanie w wykonanie zadań konkursowych. Komendant Tomasz Nazar wręczył dyplomy i atrakcyjne nagrody rzeczowe.

KONKURS KUCHARSKI W SANOCKIM HUFCU PRACY 2KONKURS KUCHARSKI W SANOCKIM HUFCU PRACY 3Autor tekstu i zdjęć: Tomasz Nazar - Komendant 9-8 HP w Sanoku

Zdjęcia: Witold Koza – St. wychowawca 9-8 Hufiec Pracy w Sanoku

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.